FORSIDEN
AKTIVITETER
BILDER
INFO
KONTAKT
Foto: © Belinda Renee Dragset, "Early morning rising"
Foto: © Belinda Renèe Dragset, "Early morning rising". Fra runde 2, Årets fotograf 2012.

Belinda Renèe Dragset kåret til Årets fotograf 2012

På Molde Kameraklubbs julebord 14. desember ble Belinda Renee Dragset kåret til "Årets fotograf" 2012. Belinda har levert jevnt bra og samlet flest poeng i klubbkonkurransen gjennom året. Med hele 134 poeng tangerer hun Arne Strømmes rekord fra 2007.

> Se alle de premierte bildene i "Årets fotograf" her

 

Bjørnsonfestivalen i Molde og Nesset

Møt Morten Krogvold på Bjørnsonfestivalen

  • 30. august på Fole Godt i Molde - kl 08:00
  • 1. september på Eikesdalsvatnet - kl 14:00-17:30

Start dagen på kaféen og håndtverksbakeriet Fole Godt med nytraktet kaffe og et boktips fra en forfatter. Torsdag 30. august vil Morten Krogvold vekke folks leselyst ved å anbefale en bok han har satt stor pris på. Kaféen åpner kl 07.45, og arrangementet er gratis.

Under Kulturcruiset på Eikesdalsvatnet lørdag 1.september kan du møte Morten Krogvold og forfatter Tove Nilsen. Tove Nilsen forteller om hvordan fotografiet kan være en viktig inspirasjonskilde i skriveprosesser, mens Morten Krogvold lar møte med litteraturen framkalle nye ideer til hans arbeid som fotograf. Du kan også få høre om hvordan de arbeider og stadig er på jakt etter nye impulser. Med Eikesdalsvatnet som bakteppe vil nok flere enn Morten Krogvold finne inspirasjon til å hente fram fotoapparatet.

> Les mer og bestill billett på Bjørnsonfestilvalens nettsider

 

Arne Strømme stiller ut på galleri Cyan i Oslo fra 24. august 2012
 

Arne Strømme stiller ut på galleri Cyan i Oslo

Molde Kameraklubbs Arne Strømme har blitt kåret til Årets fotograf hele 6 ganger i norske Fotografi og 7 ganger i svenske Foto. I fjor ble han kåret til Årets fotograf på foto.no og fikk en egen separatutstilling i premie. Fredag 24. august åpner utstillingen "URO" i Cyan Galleri i Oslo, hvor Arne skal vise frem sider publikum ikke har sett før.

> Les intervju med Arne om utstillingen på foto.no

 

1 kamera 12 bilder 12 timer

Galleri Cyan er også målet for Oslo Fotomaraton lørdag 25 august. Så da er det flere grunner til å ta en Oslotur ;-)

Oslo Fotomaraton er den uformelle fotokonkurransen som gir deg anledning til å vie en hel dag til å dyrke fotointeressen, nyte en kald pils på noen av byens hyggeligste vannhull og treffe nye og gamle fotovenner.

Oslo Fotomaraton går fra Café Vespa, Københavnsgate 2 på Grünerløkka, kl. 11.00. Registrering og mulighet for å kjøpe frokost fra klokken 10.

> Meld deg på på www.blanko.no/fotomaraton

 

Se bilder fra utstillingen til Arne Strømme og Oslo Fotomaraton på medlemsmøtet vårt tirsdag 4. september.

 

Foto: © Leif Erling Aasan, "Løvikremma"
Foto: © Leif Erling Aasan, "Løvikremma" (Romsdalsmuseet på Aukra)

Jubileumsutstilling for Romsdalsmuseet

Molde Kameraklubb har fotografert Romsdalsmuseets avdelinger i forbindelse med museets 100-årsjubileum i år. I hele sommer vil et større utvalg fotografier være utstilt på Romsdalsmuseet i Molde og på Nesset Prestegård. Fotografiene viser kjente og ukjente sider ved museet gjennom medlemmenes linser.

Utstillingene er åpne frem til 12. august.

> Se alle bildene fra utstillingen på Digitalt Museum

 

Foto: © Svein Kvakland, "Brevsprekk"
Foto: © Svein Kvakland, "Brevsprekk" fra RIR-kalenderen 2010

Gjenbruk er tema for RIR-kalenderen 2013

Også neste år skal vi fylle hentekalenderen til RIR (Romsdalshalvøya Interkommunale Renovasjonsselskap) med spennende bilder fra medlemmene våre. Temaet denne gangen er evigaktuelle "gjenbruk".

Vi snakker om gjenbruk av ting som har gjort nytten de opprinnelig var tenkt for. Her er det bare å la kreativiteten blomstre.

Innlevering blir i oktober. Bildene som kommer på trykk vil bli honorert, hvorav halvparten av inntektene går til klubben.

> Se bildene våre i årets kalender (pdf, 2,2Mb)

 

Molde Kameraklubbs utstilling er kommet på plass til Nordic Light. F.v. Eivind Åslid, Bjørn Ivar Haugen, Jonas Hallberg Eggen og Sarah Jo Baumann Larsen

F.v. Eivind Åslid, Bjørn Ivar Haugen, Jonas Hallberg Eggen og Sarah Jo Baumann Larsen

Utstillingen på plass på Nordic Light

Tirsdag 24. april går startskuddet for den internasjonale fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund, den sjuende i rekken, og Molde Kameraklubb er for første gang invitert til å stille ut bilder.

Klubben takket ja med det samme vi fikk henvendelsen fra arrangørene, dette var en sjanse vi ikke kunne la gå i fra oss. Her hadde vi en unik sjanse å vise oss frem både lokalt og blant Norges og verdens fremste fotografer. I helgen kom bildene, som alle er i svarthvitt for anledningen, på plass i Storgata hvor utstillingen skal stå i to uker fremover.

Høy kunstnerisk og teknisk kvalitet vært viktige stikkord for nivået vi ønsket utstillingen skulle være på. Og for å kunne presentere en enhetlig og gjennomført utstilling valgte vi "svarthvitt" som tema. Klubben har derfor hatt flere runder med faglige temakvelder om svarthvitt-fotografering i løpet av vinteren. Og utvelgelsen av bilder har gått gjennom flere runder.

Elleve fotografier fra ti medlemmer kom igjennom nåløyet til slutt. Felles for bildene er at de har sterke grafiske kvaliteter og at motivene har noe ved seg, at der er litt utenom det vanlige. Mange av bildene tenderer også mot det mørke og dystre, selv om enkelte også spiller på humor. Håpet er naturligvis å få besøkende til å stoppe opp litt ekstra og bruke litt tid på å studere og gjerne bli berørte av bidraget vårt. Kanskje dukker det opp en og annen moldenser som blir inspirert til å bli med i klubben også?

> Nordic Lights nettside

 

Foto: © Arne Strømme, "The street" (4)

Foto: © Arne Strømme, "The street" (4)

Arne Strømme ble "Årets fotograf" på foto.no

Arne Strømme er kåret til Årets fotograf 2011 på foto.no.

Årets fotograf 2011 har gått over 6 runder med forskjellige temaer som er juryert av en profesjonell jury. Totalt har det deltatt 962 fotografer som har sendt inn 3436 fotografier og 226 serier. Arne Strømme gikk til topps med to tredjeplasser, en syvende plass og en hederlig omtale.

Dette er den første konkurransen Arne har deltatt i på mange år, men han tidligere vært svært aktiv konkurransedeltaker og han har blitt kåret til Årets fotograf i Fotografi hele 6 ganger, mens svenske Foto har kåret han til Årets fotograf 7 ganger.

Vi gratulerer!

> Se resultatlista og bildene på foto.no

> Arne strømmes nettside

> Nyhetsartikkel på foto.no | Nyhetsartikkel på rbnett.no

 

RIR-kalenderen 2012. Forsidefoto: © Marit Sporsheim, "Bokssol"

RIR-kalenderen 2012. Forsidefoto: © Marit Sporsheim, "Bokssol"

Glimrende bilder i RIR-kalenderen 2012

Med temaet "Det er ikke gull alt som glimrer" har Molde Kameraklubb for fjerde år på rad levert bilder til hentekalenderen til RIR (Romsdalshalvøya Interkommunale Renovasjonsselskap). Bildene er valgt ut av RIR på bakgrunn av en internkonkurranse hvor medelemmene i klubben har stemt frem sine favoritter.

Kalenderen sendes ut til 24 000 hustander i Molde-regionen nå i mellomjula.

Vi understreker at forsidebildet "Bokssol" er tatt av Marit Sporsheim. I kalenderen er bildet beklageligvis kreditert feil fotograf.

> Last ned 2012-kalenderen (pdf, 2,2Mb)

 

2011

Les flere nyheter her...Molde Kameraklubb logo

NYHETER 2012

Tips oss om nyheter. Send en e-post til

Følg også med på hva som skjer på vår Facebook-side:

Molde Kameraklubb på Facebook

 

Arkiv

2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007 
Molde Kameraklubb © 2012 Stiftet 1950 - Tilsluttet Norsk Selskap for Fotografi