FORSIDEN
AKTIVITETER
BILDER
INFO
KONTAKT
Foto: © Christa Oskarsson

"Årets bilde" - Foto: © Christa Oskarsson.

"Årets fotograf" og "Årets bilde" 2010 kåret

På Molde Kameraklubbs julebord 10. desember ble Jonas Hallberg Eggen kåret til "Årets fotograf" 2010 etter å ha samlet flest poeng i klubbkonkurransen gjennom året. Christa Oskarssons bilde (over) vant konkurransen om "Årets bilde" blant ni finalebilder stemt videre fra medlemsmøtene. Vinnerne ble premiert med hver sin gavesjekk og diplom. Vi gratulerer!

> Se finalebildene i "Årets bilde" her
> Se alle de premierte bildene i "Årets fotograf" her

 

Kalenderbilde: © Liz Günther, "Flasketut"

Kalenderbilde: © Liz Günther, "Flasketut"

"Plastic fantastic" i RIR-kalenderen 2011

Molde Kameraklubb har for tredje år på rad levert bilder til hentekalenderen til RIR (Romsdalshalvøya Interkommunale Renovasjonsselskap).

Årets tema er "Plastic fantastic". Bildene er valgt ut av RIR på bakgrunn av en internkonkurranse hvor medelemmene i klubben har stemt frem sine favoritter.

Arne Buseth, informasjonskonsulent i RIR til Romsdals Budstikke:
- Resultatet har blitt 16 flotte fargerike bilder som vi håper gjør at folk ønsker å ta vare på kalenderen når de får den i posten om noen dager. Vi synes fotografene i kameraklubben fortjener stor skryt for jobben de gjør for oss.

> Se alle bildene i kalenderen på RBnett.no

 

Foto: © Molde Kameraklubb. Festmøte 28. mars 1960.

Arkivfoto: © Molde Kameraklubb. Festmøte 28. mars 1960.

Molde Kameraklubb 60 år
- vi feirer med to jubileumsutstllinger i november

Molde Kameraklubb ble stiftet 29. november 1950 og dette vil vi markere med to utstillinger i Molde.

Vi starter markeringen med en utstilling på MoldeTorget uken 1-6. november hvor vi viser litt av det spennende vi gjør i klubben. Her kan man se hvordan medlemmene på kreativt vis har løst flere utfordrende fotoutfordringer.

Etter MoldeTorget vil vi ha en vindusutstilling i de tidligere lokalene til Fokus Bank, på hjørnet av Storgata og veien ned til bussholdeplassen. Her kan man i tillegg til bidrag fra dagens medlemmer kunne se bilder og materiale fra klubbens 60 års historie.

Velkommen!

 

Foto: © Leif Erling Aasan.

Foto: © Leif Erling Aasan (foran). F.v. Espen, Sarah Jo, Jonas, Belina, Bjørn Ivar og Bjarne.

Høstlig utflukt til Eikesdalen

Første helgen i oktober dro sju av oss på en svært så høstlig tur til Eikesdalen og Eresfjorden. Selv om vi var nær ved å blåste bort, hadde vi det svært hyggelig og fikk også tatt en god del bilder. Det blir bildevisning på medlemsmøtet i November.

 

Nordic Light satser på workshops i høst

Nå skal Nordic Light ut til folket hele året, så i høst arrangeres det flere eksklusive workshops oppe i havgapet i og rundt Kristiansund. Felles for dem alle er høy kvalitet og en opplevelse for livet!

Det arrangeres workshops med bl.a disse temaene:

  • Havørnfotografering
  • Portrettfotografering
  • Mørkeromsarbeid

På nettsidene www.nle.no står finner dere datoer, program og priser for workshopene nå i høst.

Som medlemmer av NSFF får vi 20% rabatt på workshopene!

> www.nle.no

 

Foto: © Letta Gauseth, "Grasiøs"

Foto: © Letta Gauseth, "Grasiøs". Gullbilde i omgang 3-2010, Fotojakta i Villmarksliv.

Gullbilde i Villmarksliv

Letta Gauseth i Molde Kameraklubb oppnådde topscore med sitt bilde av en svane i tredje omgang av konkurransen Fotojakta i bladet Villmarksliv.

> Les mer på sidene til Villmarksliv på klikk.no

 

Nordic Light International Festival of Photography

Kristiansund gjør seg klar til å ta imot tusener av fotoentusiaster til årets – og femte!! – Nordic Light International Festival of Photography. Kommer du?

Programmet begynner 24. April med workshop innen skatefotografi med Øystein Kvanneid. De påfølgende dagene er det workshops med verdenskjente brude- og motefotograf David Beckstead, printeksperten Bill Atkinson og Mikkel Aaland som lærer bort Lightroom 3, spesielt til nybegynnere.

Tirsdag 27. April åpnes 35 utstillinger gjennom hele byen. Marc Riboud (FR), Dag Alveng (NO), Jan Saudek (CZ), Anton Corbijn (NL), Alison Jackson (UK), Chris Rainier (US), Elliott Erwitt (US), Dawid (SE) og mange flere stiller ut bildene sine. Flere har med seg nye bilder og det er mange salgsutstillinger.

Fra onsdag til og med lørdag er dagene stappfulle av foredrag. Som vanlig er disse av høy kvalitet og for alle: Her er det noe å hente for alle – proff eller amatør.

Lørdagen er satt av til portfolio review. Her kan alle ta med bilder og få dem vurdert av våre gjestende fotografer.

Festivalen avsluttes med en fest for alle på lørdagskveld, både for gjestende fotografer og besøkende.

For opplysninger om påmelding til workshop og portfolio kan du besøke www.nle.no. Billetter og pass kjøpes på www.billettservice.no , på Posten, Narvesen eller 7-Eleven.

> Molde Kameraklubb arrangerer fellestur til Kristiansund lørdag 1. mai - se mer informasjon her

 

Foto: © Amund Nedland. Vinner av fotokonkurransen Earth Hour 2009

Foto: © Amund Nedland. Vinner av fotokonkurransen Earth Hour 2009

Earth Hour 2010 fotokonkurranse

27. mars kl. 20.30 skal byer, bedrifter, organisasjoner og enkeltmennesker over hele verden slukke lyset i én time for klimaet. Earth Hour er den største klimakampanjen noen gang. I år er målet en milliard deltakere. I Norge deltar kommuner fra Longyearbyen og Alta i nord, til Kristiansand og Farsund i sør.

For å dokumentere denne innsatsen inviterer Earth Hour til foto-/videokonkurranse. Du bidrar til å støtte Earth Hour og er samtidig med i trekningen av flotte premier, bla.a fem klimasmarte og lekre mobiltelefoner!

Motivet kan være fra selve Earth Hour eller stå i forbindelse med Earth Hour på én eller annen måte. Det kan være bygninger som slukkes; før og etter bilder av kjente bygninger; stearinlys som brenner; mennesker som samles; forberedelser; mørkeaktiviteter; etterfester: hva som helst som har med markeringen av Earth Hour og gjøre.

> Les mer på nettsiden til WWF

 

2009

Les flere nyheter her...Molde Kameraklubb logo

NYHETER 2010

Tips oss om nyheter. Send en e-post til

Arkiv

2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
 
Molde Kameraklubb © 2010 Stiftet 1950 - Tilsluttet Norsk Selskap for Fotografi