FORSIDEN
AKTIVITETER
BILDER
INFO
KONTAKT

Nyheter 2008


Foto: © Jonas Hallberg Eggen, "Go to gate"

Foto: © Jonas Hallberg Eggen, "Go to gate"

Gullmedalje i Landskonkurransen

Molde Kameraklubbs medlem Jonas Hallberg Eggen fikk gullmedalje for sin kolleksjon "Go to gate" i klassen for projeksjonsbilder i første runde av Landskonkurransen 2008/2009. Juryens kommentar: "Dynamisk portrett av en flyplass. Godt redigert. Fint utsnitt. Fin bruk av bevegelse".

Konkurransen går over to runder og temaet for høsten var kolleksjon, fritt motiv. Jonas ligger så langt på 2.plass sammenlagt og Molde Kameraklubb ligger på en fin 3.plass blant fotoklubbene.

Les mer på NSFFs nettsted

Se alle de premierte bidragene på flickr.com

 

Stor deltakelse til RIR-kalenderen

Molde Kameraklubbs medlemmer ble invitert til å bidra med bilder til RIRs (Romsdalshalv°ya Interkommunale Renovasjonsselskap) hentekalender 2009. Fotografiene skulle ha et naturtema, være knyttet til kommunene RIR opererer i og dekke alle årstidene. Over 350 bilder kom inn, og RIR, sammen med Korn Reklamebyrå som skal designe kalenderen, får det ikke akkurat lett med å velge ut hvilke fotografier som skal pryde de ulike månedene.

Les invitasjonen her

 

Fra utstillingsåpningen. Foto: Jonas Hallberg Eggen

Fra utstillingsåpningen. Foto: © Jonas Hallberg Eggen

MKK med fotoutstilling i Slovakia

Medlemmer av Molde Kameraklubb ble gjennom kommunen invitert til å stille ut bilder i Moldes vennskapsby Bardejov i Slovakia sammen med lokale amatørfotografer der i sommer. Utstillingen ble arrangert av et regionalt senter for utdanning og kompetanse og Fotoamatørene i Bardejov. På kort varsel ble det samlet nærmere femti bilder fra ti fotografer. Tre av klubbens medlemmer tok seg tid til å dra nedover og kunne på medlemsmøtet i september vise spennende bilder fra turen i det østlige sentraleuropa, med utforsking av Polsk-Slovakiske sovekupeer og av de historiske sentrene i Krakow og Bardejov som begge står på UNESCOs liste over verdens kulturarvsteder.

Se video (BTV - Bardejovskej televízie)

 

Aprilfotografen

Molde Kameraklubbs Marit Sporsheim vant konkurransen om månedens bilde i Romsdals Budstikke i april. En fargerik kveldshimmel over Bolsøybrua var motivet og juryen likte godt komposisjonen med fiskeren på brua som får frem dimensjonene i bildet. Også i april i fjor vant hun samme konkurranse, da med et bilde av to gutter i salto over fjellandskap.

 

NSFF Landsmøte 2008 i Kristiansund

NSFF Landsmøte blir i år arrangert i tilknytning til Nordic Light International Festival of Photography i Kristiansund 1. - 7. mai 2008. Gjennom et samarbeid med fotofestivalen har NSFF fått til et unikt opplegg som gjør dette landsmøtet til noe ekstra.

Påmeldingsfrist var 30. mars.

Les mer på NSFFs nettsted

 

Plakat - Knut bry: Empty Stores

"Empty Stores" - utstilling i Kristiansund

Norges mest internasjonalt kjente fotograf, Knut Bry, viser utstillingen Empty stores (tomme butikker) i Arnulf Øverlands Galleri, Kristiansund 30. mars - 27. april. Knut Bry er glad i sterke farger og gode diskusjonsinnlegg, en stor begivenhet for alle som er åpne for friske opplevelser og samtidskunst.

Knut Bry har alltid vært internasjonalt orientert. Dette prosjektet er ikke norsk; - butikkdød, stengte lokaler og arkitektonisk forfall er internasjonale fenomener. Men det finnes mye av det i Norge. Knut Bry har arbeidet i mange år for å skape debatt om denne utviklingen gjennom sin kunst. Han drives av et ekte engasjement, han er utholdende og han er en kunstner som aldri har vært redd for å gå nye veier.

Åpningstider er tirsd-søndag 12.00-17.00. Arnulf Øverlands Galleri, Fiskergata 6, 6507 Kristiansund. Tlf +47 902 62 814.

 

Foto: Sondre Heen Brovold

Foto: © Sondre Heen Brovold

"Naturens spill" - fotoutstilling i Rauma Kulturhus

Sondre Heen Brovold stiller ut naturbilder fra Rauma i Kulturhusets andre etasje. Utstillingen åpnes torsdag 6.mars kl.18.30 av fjellfestivalsjef Marte Berild Hjelle, det vil bli velkomstdrikk og live musikk. Sett av torsdagskvelden til en kulturopplevelse !
Denne salgsutstillingen vil bli stående til over påske, t.o.m. fredag 28.mars

Les invitasjonen her

 

Foto: Mikael Westh Hammer

Foto: © Mikael Westh Hammer

Workshop i naturfotografering ved Kvaløya i august

Med base i fembøringen "Salarøy" arrangeres det en 5-dagers workshop for amatører og profesjonelle blant fjell, havørn og midnattsol på ytterida av Kvaløya i Troms 2-6. august 2008.

Les invitasjonen her

 

2007

Les flere nyheter her...Molde Kameraklubb logo

NYHETER 2008

Les siste nytt her...


Arkiv

2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007 
Molde Kameraklubb © 2008 Stiftet 1950 - Tilsluttet Norsk Selskap for Fotografi