FORSIDEN
AKTIVITETER
BILDER
INFO
KONTAKT

Nyheter 2007


Foto: Arne Strømme, "Slagfisker"

Foto: © Arne Strømme, "Slagfisker"

3x "Årets fotograf" i 2007

Molde Kameraklubbs Arne Strømme gjentok bedriften fra i fjor og ble kåret til "Årets fotograf" i det norske bladet Fotografi, det svenske bladet Foto og her i Molde Kamereklubb. Gjennom året har han samlet nok poeng til å gå til topps i alle konkurransene.

Vi gratulerer!

Se artikkel
og bildeserie i Romsdals Budstikke

Se alle vinnerbildene
og resultatlisten i klubbkonkurransen 2007


Faksimile: Aftenposten.no - 05.11.2007

Faksimile: Aftenposten.no - 05.11.2007

Aftenpostens fotografer fanger lyset

Aftenpostens fotoredaksjon har vært på høstseminar i Drøbak hvor de fikk i oppdrag å lete etter lyset. På Aftenpostens nettsider viser fotografene hvordan de jobbet og hva de leverte.

Se bildene og hør fotografene snakke om hva lyset betyr for dem her


Foto: Terje Vevang

Foto: © Terje Vevang

Salgsutstilling: Naturfoto av Terje Vevang

Molde Kameraklubbs Terje Vevang gjentok fjorårets begivenhet med en ny utstilling av naturbilder. Terje har vært aktivt med i konkurranser i Villmarksliv og fått mange bilder på trykk i bladet Fotografi - til gode kritikker. Over 60 personer tok turen til Vevang helga 20-21. oktober for å se og handle bilder.


Hitachi PJ-TX300

Hitachi PJ-TX300

Kameraklubben med ny projektor

Molde Kameraklubb har nå gått til anskaffelse av egen projektor. Med denne i hus kan vi sette fremviseren opp for optimal bildevisning og har vi gjort det enklere for medlemmene å ta med digitale bilder / bildeserier for spontan fremvisning.

Gode spesifikasjoner som meget god kontrast, skarphet og svartmetning, oppløftende testresultater og et godt tilbud fra AR Data i Molde gjorde at vi landet på PJ-TX300 fra Hitachi.

Hitachi PJ-TX300 er en HD-ready LCD-projektor. Fremviseren er elegant, kompakt og kraftfull med et kontrastforhold på hele 10,000:1. Lysstyrken er 1200 ANSI lumen ved maksimum lysstyrke. Oppløsningen er på 1280 x 720 pixler.

www.hitachi.no
www.ardata.no


Spørreundersøklese om foto og naturfotografering

Medlemmer av fotoklubber og andre fotointeresserte inviteres til spørreundersøkelse om fotografering med avansert kamerautstyr, og hvordan interessen rundt naturfotografering er i Norge. Undersøkelsen inngår i en mastergradsoppgave ved Universitetet for Miljø- og Biovitenskap (UMB) på Ås og foregår via internett.

Undersøkelsen var åpen for besvarelse frem til 15. september 2007.


Foto Birkeland 140 år

Fotofaget har lange tradisjoner i Molde og en av landets eldste fotoforretninger, E. Birkeland A/S ligger nettopp her. Bedriften som har både butikk og fotostudio ble etablert så tidlig som i 1867 og drives i dag av 5. generasjon Birkeland.

Vi gratulerer med 140-årsdagen!

www.fotobirkeland.no


Foto: Bjørn Ivar Haugen, "Snap Shot"

Foto: © Bjørn Ivar Haugen, "Snap Shot"

Bronsemedalje til Bjørn Ivar Haugen

Vi gratulerer Bjørn Ivar Haugen i Molde Kameraklubb med bronsemedalje for sitt bilde "Snap Shot" i kategorien Monokrom papir i NSFF's landskonkurranse våren 2007. Juryen skriver:"Fotografen har fanget øyeblikket. En fin historie som er upretensiøs."

Molde Kameraklubb havnet på 4. plass i konkurransen om "Årets klubb" både i vårrunden og totalt for sesongen 2006/2007.

Se resultatene hos NSFF


Foto: Jonas Hallberg Eggen
Foto fra Byfestutstillingen: © Jonas Hallberg Eggen

Utstilling i Molde Rådhus

Molde Kameraklubb stillte ut bilder i Rådhuset under Byfesten i Molde i juni. Utstillingene vakte god interesse med bl.a. artikkel over en dobbelside i Romsdals Budstikkes Byfest-bilag.


Foto: Terje Mjelve, "Hanshusa"
Foto fra Veidholmen: © Terje Mjelve, "Hanshusa"

Vellykket pinsetur til Veidholmen

Årets pinsetur gikk til Veidholmen som ligger spektakulært til i havgapet utenfor Smøla. Terje Mjelve har vært kjapt ute og sendte et par rykende ferske bilder, her fra "Hanshusa", klubbens innkvartering for anledningen. Mange flotte bilder fra turen vil bli presentert på klubbmøtet 18. september.


Foto: Hogne Danielsen
Foto: © Hogne Danielsen - vinner av Rosé-cupen, mai 2007

Våresesongens siste møte med ny vri

22. mai arrangerte Molde Kameraklubb sitt siste møte før sommeren. Tradisjonelt har vi gått ut for å ta bilder på Romsdalsmuseets område, men i år forflyttet vi oss til Molde Idrettspark (gamle Molde stadion) for et en-timers fotostunt. Deltakerne valgte ut sitt beste bilde for å konkurrere i klubbens nye Rosé-cup. Hogne Danielsen gikk av med seieren og kunne vandre ut i sommerkvelden med en flaske Rosé-vin under armen.Molde Kameraklubb logo

NYHETER 2007

Les siste nytt her...


Arkiv

2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007 
Molde Kameraklubb © 2007 Stiftet 1950 - Tilsluttet Norsk Selskap for Fotografi