FORSIDEN
AKTIVITETER
BILDER
INFO
KONTAKT
Roar Bech (t.v.) ble kåret til Årets fotgraf av Leif Erling Aasan, mens Ola Nøst delte ut diplomet for Årets bilde til Eivind Sverre Åslid.

Roar Bech (t.v.) ble kåret til Årets fotograf av Leif Erling Aasan

Årets fotograf 2018

Vi gratulerer Roar Bech med sammenlagtseieren 2018 i vår klubbkonkurranse ÅRETS FOTOGRAF.

Før 6. og siste runde med tema "Høst/kolleksjon" var det kun ti poeng som skilte de fire første plassene, men Roar trakk altså det lengste strået til slutt foran Leif Erling Aasan på 2. plass og Øystein Wiik på 3. Dermed tok Roar hjem tittelen for andre år på rad! 

 

> Se resultatlisten og alle de premierte bildene i "Årets fotograf" her

 

Roar Bech (t.v.) ble kåret til Årets fotgraf av Leif Erling Aasan, mens Ola Nøst delte ut diplomet for Årets bilde til Eivind Sverre Åslid.

Per Olav V. Tverrfjell mottok diplom for Årets bilde av Leif Erling Aasan (bak). "Modell" Bjørn Ivar Haugen foran.

Årets bilde 2018

ÅRETS BILDE 2018 ble Per Olav V. Tverfjell's kreative "krim-motiv" fra Veiholmen, der juryen ved Ola Nøst trakk frem oppfinnsomhet, komposisjon og innhold. Assosiasjoner til Edvard Munch med veien som slynger seg i bildet, var kronen på verket og en verdig vinner altså kåret. Vi gratulerer Per Olav, som deler litt av æren med sine gode medhjelpere og statister, som blant annet Bjørn Ivar, Jonas og Øystein. 

 

> Se finalebildene i "Årets bilde" her

 

Helgen 10-12. august holder klubbmeldelem Terje Mjelve fotoutstilling på Ergan Kystfort i Bud

Terje Mjelve med fotoutstilling i Bud

Helgen 10-12. august holder klubbmedlem Terje Mjelve fotoutstilling på Ergan Kystfort i Bud, og vi håper så mange som mulig tar turen!

Det er ikke første gang Terje stiller ut, han har hatt både separat- og kollektivutstillinger så langt unna som på Svalbard. Terje´s fotointeresse er allsidig, men han beskriver seg som spesielt opptatt av naturen og det nære og myke der, så makro-objektivet er ofte i bruk.

Den som kommer til Bud 10-12. august får se selv - på vegne av Terje ønsker vi alle medlemmer og følgere/fotointeresserte velkommen!

 


Roar Bech (t.v.) ble kåret til Årets fotgraf av Leif Erling Aasan, mens Ola Nøst delte ut diplomet for Årets bilde til Eivind Sverre Åslid.

Roar Bech (t.v.) ble kåret til Årets fotograf av Leif Erling Aasan, mens Ola Nøst delte ut diplomet for Årets bilde til Eivind Sverre Åslid.

"Årets fotograf" og "Årets bilde" 2017

På kameraklubbens julebord 8.12, kunne vinneren av Årets Fotograf endelig kåres. Konkurransen går over 6 runder med ulike tema, og juryeres av andre fotoklubber i Norge samt i år også fotografer fra Romsdals Budstikke. Sammenlagtvinneren ble Roar Bech, og vi gratulerer Roar med vel fortjent tittel som Årets Fotograf 2017! På de to neste plassene kom Eivind Sverre Åslid og Leif Erling Aasan.

En annen ettertraktet tittel som kåres på julebordet er Årets Bilde, hvor et bilde fra hver klubbmøte-konkurranse "Dagens bilde" går videre til en finale. I år var det totalt 13 bilder som vår eksterne og faste jury de siste årene - Moldefotografen Ola Nøst - skulle gjøre seg opp en mening om. Han var ikke i tvil om vinneren; Eivind Sverre Åslid´s morsomme gatefoto-motiv, en situasjon som mange nok kan kjenne seg igjen i, trakk det lengste strået. Vi gratulerer Eivind Sverre med Årets Bilde 2017!

 

> Se finalebildene i "Årets bilde" her
> Se alle de premierte bildene i "Årets fotograf" her

 

Trump i TIME Magazine - et glitrende eksempel på bildekritikk

Foredrag om bildekritikk

Magnar W. Fjørtoft har holdt flere foredrag om bildekritikk på møtene våre. Her finner dere hans presentasjoner fra disse gjennomgangene:

> Bildekritikk - Hva dreier det seg om? (pdf, 6,2Mb)
> Om det å veilede andre fotografer (pdf, 2,3Mb)
> Trump i TIME Magazine - et glitrende eksempel på bildekritikk (pdf, 3,2Mb)

 


Foto: Per Olav V. Tverfjell

Bildevisning med Per Olav V. Tverfjell på medlemsmøtet 24. oktober:

“Photograph the ugly stuff”

Hobbyfotograf Per Olav V. Tverfjell har fotografert både nært og fjernt på sine mange fototurer. På spørsmål om hva han vil dele av bilder og tanker på foredraget han skal holde på MKK´s klubbmøte 24. oktober, svarer Per Olav;

« - Jeg tenkte jeg skulle snakke litt om mine inspirasjonskilder, hvorav den ene er sitert i tittelen, dele noen tanker rundt komposisjon og hva som er min motivasjon i valg av motiver. Det blir både digitalt og analogt materiale med en viss fare for overvekt av urbant innhold. På menyen står bl.a. en snartur innom Færøyene og Island. Litt fra Trondheim hvor jeg har bodd de siste 12 årene, og til slutt en tur til Chernobyl som jeg har besøkt et par ganger».

Vi har tildelt Per Olav halvannen time til rådighet, så her blir det garantert mye interessant og inspirerende å se og høre. Han slipper til fra ca. 20:30 etter våre øvrige poster i programmet. Husk å sette av tidspunktet i kalenderen allerede nå!


Utstilling: Arne Strømme "Nærsyn", Cyan :galleri

 

Arne Strømme med utstilling i Oslo siste helgen i september

Molde Kameraklubbs Arne Strømme vant Fotografen 2016 på foto.no og nå er det klart for vinnerutstillingen "Nærsyn" på Cyan :galleri på Grünerløkka som holdes 29. september til 1. oktober.

Siden nyttår har Arne jobbet med utstillingen, der han har hentet inspirasjon og motiver fra sitt eget nærmiljø "i mellomrommene og bak det åpenbare" , og stiller spørsmål om hvordan han «ser» sine omgivelser i dag, og om noe er endret i hans tilnærming til motivene.

Dette bør være en meget god grunn til å ta ei høsthelg i Oslo - vi lodder stemningen på neste klubbmøte!

> Les artikkel om utstillingen på foto.no

> Mer info om utstllingen hos Cyan :galleri


Foto: © Eivind Åslid, "Amazing fashion"

Årets bilde 2016, "Amazing fashion", foto: © Eivind Åslid.

"Årets fotograf" og "Årets bilde" 2016

Eivind Sverre Åslid vant konkurransen "Årets bilde" med sitt fargerike gatefoto fra Amsterdam. Finalerunden med 13 bilder stemt videre fra medlemsmøtene gjennom året ble også i år juryert av Ola Nøst som presenterte resultatene på julebordet 9. desember.

Leif Erling Aasan ble kåret til "Årets fotograf" for andre år på rad. Han samlet flest poeng i klubbkonkurransen gjennom året. En sterk sisterunde gjorde at han slo Øystein Wiik på målstreken.

Vinnerne ble premiert med diplom og gavesjekk hos Birkeland foto i Molde. Vi gratulerer!

 

> Se finalebildene i "Årets bilde" her
> Se alle de premierte bildene i "Årets fotograf" her

 

Foto: © Roar Bech, "Catwalk"
Foto: © Roar Bech, "Catwalk"

Internasjonal sølvmedlaje til Roar Bech

Vi gratulerer Roar Bech med GPU (Global Photographic Union) Silver Medal for bildet "Catwalk" i fotokonkurransen 1st Nordic International Digital Circuit 2016 arrangert av NFFF – Nordisk forbund for fotografi.

> Les mer om konkurransen her


Foto: © Leif Erling Aasan, "The Lofoten walk"
Foto: © Leif Erling Aasan, "The Lofoten walk"

Landslagsdeltakelse fra Molde

Vi gratulerer Leif Erling Aasan med bildet "The Lofoten walk" som fikk en av de ti plassene på NSFFs landslag til 33. FIAP Black & white biennial hvor temaet er "Landskap med mennesker"

> Se alle landslagsbildene på NSFFs nettside


Jonas Hallberg Eggen i Molde Kameraklubb i Panorama, foto: Arild J. Waagbø
Jonas Hallberg Eggen i Molde Kameraklubb i Panorama, foto: Arild J. Waagbø

Fotokurs for studenter

I en artikkel i høgskoleavisen Panorama ønsker leder i Molde Kameraklubb Jonas Hallberg Eggen studenter velkommen til klubben og forteller om introduksjonskurs vi arrangerer for studentene på Høgskolen i Molde.

> panorama.himolde.no

 

 

Les flere nyheter her...Molde Kameraklubb logo

NYHETER 2016-2018

Følg også med på hva som skjer på vår Facebook-side:

Molde Kameraklubb på Facebook

 

Oppdateringer på e-post

Vi sender ut regelmessig informasjon på e-post.

> Meld deg på mailinglisten her

> Her finner du tidligere utsendte e-poster

 

Arkiv

2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007 
Molde Kameraklubb © 2019 Stiftet 1950 - Tilsluttet Norsk Selskap for Fotografi