FORSIDEN
AKTIVITETER
BILDER
INFO
KONTAKT

Årets bilde 2017

"Årets bilde" kåres blant vinnerne av den papirbaserte fotokonkurransen "Dagens bilde" som avholdes på hvert medlemsmøte gjennom året.

> Klikk her for konkurranseregler

 

En stor takk til Ola Nøst som også i år takket ja til å juryere finalebildene og presenterte resultatene på årets julebord.

 

Vinner

Foto: © Eivind Åslid, "Stille protest"

Foto: © Eivind Åslid, "Stille protest". Vinner av Dagens bilde, 17. januar 2017

Jurykommentar:
"Dette er et bilde med god komposisjon og tiltalende farger. Man kan, i alle fall de som har hatt små barn, kjenne igjen problemstillingen. Dette kunne kanskje vært bedre hvis minst ett av ansiktene var synlige, evt standpunkt foran barnet, med den voksne i bakgrunnen."

 


Hederlig omtale

Foto: © Belinda Renée Dragset

Foto: © Belinda Renée Dragset. Vinner av Dagens bilde, 22. august 2017

Jurykommentar:
"Tenk at noe så stusselig som et ensomt hus kan være så flott! Det første som gjør inntrykk her er fargene, og samspillet mellom dem. De golde omgivelsene framhever at huset finnes, og den skarpe blåfargen i bordkledningen gjentas akkurat ikke i himmelen over det rødbrune taket. Godt sett motiv, og veldig godt utført resultat."


Foto: © Ketil Valle, "Oppdøl"

Foto: © Ketil Valle, "Oppdøl". Vinner av Dagens bilde, 13. juni 2017

Jurykommentar:
"Dette bildet er nok det som skapte mest innbyrdes diskusjon i enmanns-juryen. Komposisjon og belysning er veldig bra. Er det en historie som fortelles, eller er det bare tull og tøys? Skitten og rotet på gulvet i korridoren kan tyde på at dette er en institusjon som ikke lenger er i bruk, eller er dette noe helt annet? Hva gjør den tomme rullestolen der den er plassert? Det gir jo ingen mening… Eller kanskje det er det meningsløse som er hensikten. Bildet er unektelig interessant. Perfekt å velge svart/hvitt her."

 


Rundevinnere "Dagens bilde"

Foto: © Kjell Herskedal "Storm, Bud"

Foto: © Kjell Herskedal "Storm, Bud". Vinner av Dagens bilde, 14. november 2017

Jurykommentar:
"Skikkelig drama på kysten. Flott lys og gode farger. Ideelt sett burde nok fyret hatt litt mer rom på venstre side. Komposisjonen er ganske tøff, men gir litt inntrykk av at noe mangler."


Foto: © Tore Lange.

Foto: © Tore Lange. Vinner av Dagens bilde, 24. oktober 2017

Jurykommentar:
"Nattbilde med dypere mening? Flotte farger og komposisjon. Noe usikker på hva fotografen ønsker å formidle her. Uansett er det et bra bilde som får betrakteren til å tenke."


Foto: © Ketil Valle, "Retiro"

Foto: © Ketil Valle, "Retiro". Vinner av Dagens bilde, 3. oktober 2017

Jurykommentar:
"Spektakulært og dramatisk bilde med flott lyssetting. Komposisjon og teknisk gjennomføring veldig bra. Man kan få en mistanke om noe kreativt arbeid foran dataskjermen, men i dette motivet forsterker dette bildets uttrykk."


Foto: © Arne Strømme, "Geit".

Foto: © Arne Strømme, "Geit". Vinner av Dagens bilde, 12. september 2017

Jurykommentar:
"Her blir vi betraktet av en morsom figur. Er dette den lokale skredderen? Geitekilling (?) kommer akkurat godt nok fram fra den noe distraherende bakgrunnen til at den framtrer som hovedmotivet. Den skråstilte komposisjonen øker spenningen og gjør det hele mer interessant. Den skarpe kontrasten like over dyrets bakpart gjør sitt ytterste for å trekke blikket vekk fra hodet, og er min eneste noe tilbakeholdne kommentar til bildet. Veldig bra!"


Foto: © Christa Oskarsson.

Foto: © Christa Oskarsson. Vinner av Dagens bilde, 23. mai 2017

Jurykommentar:
"Sterke farger og frekk komposisjon tiltaler meg. Dette bildet gir mye å glede seg over. Inntrykket er uavklart, og skaper undring. Hva skjer? Skjer det noe i det hele tatt? Hvem er dama? Venter hun, eller er hun klar til å forlate stedet? Flott bilde!"


Foto: © Kjell Herskedal, "Trollstigen"

Foto: © Kjell Herskedal, "Trollstigen". Delt vinner av Dagens bilde, 25. april 2017

Jurykommentar:
"Dette bildet oppfattes kanskje mest som dokumentarisk. Høye brøytekanter, og bil som endelig kan ha våt asfalt mot hjulene forteller at våren er på veg. Bildet har absolutt kvaliteter utover nyhetsverdien. Komposisjonen framhever de ekstreme dimensjonene, og eksponeringen er forbilledlig. Det hadde selvfølgelig vært ønskelig med bedre papir- og printkvalitet i denne konkurransen, men uansett er dette et flott bilde."


Foto: © Leif Erling Aasan

Foto: © Leif Erling Aasan. Delt vinner av Dagens bilde, 25. april 2017

Jurykommentar:
"Her får man inntrykk av våt snø, slik vi ofte kan oppleve i oktober/november. Den litt dystre belysningen, og bildet som helhet kan minne om «solarisering», - altså en effekt som var ganske utbredt i den tida vi drev med svart/hvitt-bilder i eget mørkerom. Jeg tror nok ikke det er benyttet en slik teknikk her. Uansett et tiltalende bilde."


Foto: © Eivind Åslid, "Falt i tanker"

Foto: © Eivind Åslid, "Falt i tanker". Vinner av Dagens bilde, 4. april 2017

Jurykommentar:
"Et gjennomført svart/hvitt-bilde som skaper undring hos betrakteren. Bildet gir inntrykk av en mørk sinnsstemning hos mannen på stolen. De mørke omgivelsene, og mannen ansikt i skyggen, - samt at han sitter nært, og vendt mot, en vegg understreker dette. Man kan lure på hva fotografen ønsker å fortelle, men dette er uansett interessant og egnet til å skape diskusjon."


Foto: © Magnar Fjørtoft

Foto: © Magnar Fjørtoft. Vinner av Dagens bilde, 14. mars 2017

Jurykommentar:
"Fint utført svart/hvitt landskapsbilde med en fisker i lagunen. Molde-panoramaet er vakkert, og kommer til sin rett her. Komposisjonen fungerer godt. Men man lurer jo på hva slags fisk man kan få her inne ..."


Foto: © Norunn Bolstad

Foto: © Norunn Bolstad. Vinner av Dagens bilde, 14. februar 2017

Jurykommentar:
"Morsomt sett, og ganske bra utført stilleben. Interessant komposisjon og god gjengivelse av metallet i stumtjeneren. Kanskje noe overdrevet bruk av filtereffekt, men likevel et flott bilde."


 
Molde Kameraklubb logo

ÅRETS BILDE

> Konkurranseregler

Arkiv

2018
2017

2016
2015
2014
2013
2011
2010
2009

 
 
Molde Kameraklubb © 2017 Stiftet 1950 - Tilsluttet Norsk Selskap for Fotografi