FORSIDEN
AKTIVITETER
BILDER
INFO
KONTAKT

Årets bilde 2016

"Årets bilde" kåres blant vinnerne av den papirbaserte fotokonkurransen "Dagens bilde" som avholdes på hvert medlemsmøte gjennom året.

> Klikk her for konkurranseregler

 

En stor takk til Ola Nøst som også i år takket ja til å juryerte finalebildene og presenterte resultatene på årets julebord.

 

 

Vinner

Foto: © Eivind Åslid, "Amazing fashion"

Foto: © Eivind Åslid, "Amazing fashion". Delt vinner av Dagens bilde, 4. oktober 2016

Jurykommentar:
"Friskt og fint bilde med fine farger. Morsomt sett og utført. Litt begrenset kvalitet på utskriften, spesielt synlig i ansiktene på de vandrende"


Hederlig omtale

Foto: © Leif Erling Aasan, "Lite hvitt hus"

Foto: © Leif Erling Aasan, "Lite hvitt hus". Vinner av Dagens bilde, 15. november 2016

Jurykommentar:
"Stilig bruk av grain-effekt i vakkert landskapsbilde. Det er svært godt graderte gråtoner, og en litt dristig komposisjon. Husets plassering i bildeflaten gir en slags uro. Det er verken midt i eller helt tredelt, selv om resten av bildet er 'innafor'. Jeg liker slikt. Og det er deilig at den kritthvite fasaden står i kontrast til de kornete omgivelsene"


Foto: © Eivind Åslid

Foto: © Eivind Åslid. Vinner av Dagens bilde, 5. april 2016

Jurykommentar:
"Et spennende bilde, godt komponert, og med gode fargetoner. Veldig fin kontrast mellom statiske, representert ved den sylskarpe veggen med vinduer, og fuglenes ulne bevegelsene fra høyre mot venstre. Svært tiltalende bilde."


Rundevinnere "Dagens bilde"

Foto: © Tore Lange

Foto: © Tore Lange. Vinner av Dagens bilde, 25. oktober 2016

Jurykommentar:
"Flott lek med spiralform og betongflater. Den varme fargetonen på grunn av belysningen kunne muligens vært korrigert, men fungerer likevel godt slik den fremstår her. Bildet er velkomponert, og man får umiddelbart lyst til å bevege seg oppover for å se hvor trappen ender."


Foto: © Øystein Wiik

Foto: © Øystein Wiik. Delt vinner av Dagens bilde, 4. oktober 2016

Jurykommentar:
"Man føler seg lettere beglodd av denne kameraten. Et sylskarpt dyrebilde som viser frosken i sitt rette element. Bildet har flere kvaliteter enn den rent biologiske. Komposisjonen nærmer seg fotografiske idealer, og fargene er bare nydelige!"


Foto: © Leif Erling Aasan, "Love is in the air"

Foto: © Leif Erling Aasan, "Love is in the air". Vinner av Dagens bilde, 13. september 2016

Jurykommentar:
"Ja, så kom vi ikke unna porografiske bilder denne gangen heller...! Myggenes sarte, delikate strukturer er nydelig gjengitt i det velkomponerte bildet. Det hele framstår som meget vakkert. Brun- og gråtonene står godt fram fra den hvite bakgrunnen. Sylskarpt og perfekt eksponert."


Foto: © Arne Strømme

Foto: © Arne Strømme. Vinner av Dagens bilde, 23. august 2016

Jurykommentar:
"Skremmende og tøft bilde. Skjønner ikke helt hvordan det er laget. Uansett bra utført, og virkningsfullt i sin dystre svart/hvite finish. Svært tiltalende bilde."


Foto: © Roar Bech, "Silent night"

Foto: © Roar Bech, "Silent night". Vinner av Dagens bilde, 24. mai 2016

Jurykommentar:
"Her er et velkomponert bilde i en litt uvanlig utførelse. Det er ganske spesielt å utfordre normene for hva som er vel-eksponert. Her passer det motivet meget bra. Det mørke preget understreker roen i motivet.


Foto: © Roar Bech

Foto: © Roar Bech. Vinner av Dagens bilde, 3. mai 2016

Jurykommentar:
"Fantasifull lek med form og farger. Jeg velger å tolke det som et bilde i høydeformat med 'ballongene' øverst. Her er tiltalende fargetoner og gode figurer. Fint samspill mellom det runde, myke og de hardere linjene. Fin komposisjon gir god balanse i bildet."


Foto: © Roar Bech

Foto: © Roar Bech. Delt vinner av Dagens bilde, 15. mars 2016

Jurykommentar:
"Herlig 'kjellerfølelse' i dette bildet. Kameraets lave standpunkt framhever en slags truende attitude hos figuren på betongveggen, og rotet på gulvet gir en slags uggen opplevelse. Belysning og eksponering kan knapt gjøres finere. Gode grå/brune fargetoner."


Foto: © Belinda Renèe Dragset

Foto: © Belinda Renèe Dragset. Delt vinner av Dagens bilde, 15. mars 2016

Jurykommentar:
"Nydelig blått bilde. Svært godt komponert. Spennende med avskallet maling i gule kontraster, og god avslutning i høyre del av motivet. Og så har det jo også en dypere mening i og med teksten på veggen"


Foto: © Eivind Åslid.

Foto: © Eivind Åslid. Vinner av Dagens bilde, 16. februar 2016

Jurykommentar:
"Morsom utnyttelse av lys, skygger og farger. Mamma er tydeligvis ikke så langt unna (eller er det den onde heksa som vil røve barnet?). Komposisjonen er fin, og det er fargetonene også."


Foto: © Eivind Åslid.

Foto: © Eivind Åslid. Vinner av Dagens bilde, 19. januar 2016

Jurykommentar:
"Et spennende bilde som jeg har litt vanskelig for å forstå betydningen av. Komposisjonen er tøff, og grå- og svart-tonene understreker det underfundige i bildet."


 
Molde Kameraklubb logo

ÅRETS BILDE

> Konkurranseregler

Arkiv

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2011
2010
2009

 
 
Molde Kameraklubb © 2016 Stiftet 1950 - Tilsluttet Norsk Selskap for Fotografi