FORSIDEN
AKTIVITETER
BILDER
INFO
KONTAKT

Årets bilde 2013

Juryert av Ola Nøst:

"Jeg har etter beste evne gått gjennom alle bildene. Jeg sitter i skrivende stund på mitt kontor om bord på boreriggen Maersk Guardian. Vi er for tiden midtveis mellom Stavanger og Skottland. Ute raser årets kraftigste orkan. Hele riggen rister. Vi har hatt vindstyrker opp til 98 knop = 181 km/t i løpet av dagen, og det har pga været vært lav aktivitet om bord.

Da er det kjekt å ha en bunke med gode bilder til vurdering.
Først av alt vil jeg gi en honnør til alle bidragene. Dette er virkelig bra!"

Vinner

Foto: © Leif Erling Aasan, "Innbytteren".

Foto: © Leif Erling Aasan, "Innbytteren"

Jurykommentar:
"Herlig bilde som overøser betrakteren med tanker og følelser. Det ligger en melankoli i motivet, og utførelsen understreker dette. Flotte, monokrome toner. Super komposisjon. Meget bra!

Hva er det i den bagen? Finnes det bare én innbytter? Hvor lenge har han sittet der? Kjeder han seg? Er han lei seg? Vakkert og velkomponert bilde fullt av spørsmål og historier. Svart/hvitt kan ofte forsterke et bildes uttrykk, og er absolutt medvirkende her.

Til slutt falt valget på det bildet som trigget følelsene mest, og som ga en merkelig opplevelse av ensomhet, forventning, forundring og av å være «den eneste». Man blir ikke så lett ferdig med dette godt gjennomførte bildet. Fotografiet formidler flere historier, - godt fortalte historier. Når det tekniske også er helt på plass, og med en fin komposisjon, ble valget ikke så vanskelig likevel. Gratulerer til fotografen bak vinnerbildet: 'Innbytteren'!"
Superfinalistene

Foto: © Bjørn Ivar Haugen, "Parade".

Foto: © Bjørn Ivar Haugen, "Parade"

Jurykommentar:
"Sjeldent bilde. Meget godt sett. Herlig samsvar i farger, mange referansepunkt. Fin komposisjon som også kan fungere godt speilvendt. Paraden beveger seg fra høyre mot venstre, noe som skaper en ekstra spenning (vi «leser» som kjent bilder fra venstre mot høyre, og går litt mot strømmen her…)

Et av de særeste bildene i samlingen. Suverent komponert, med få farger. Mange interessepunkt, men likevel en helhetlig fortelling. Fint observert og godt utført. Kan både formidle at det kan være stusselig å se en parade i regnvær, - og at bikkja så gjerne ville ha vært med… Hun matcher jo bra med sitt antrekk."


Foto: © Roar Bech, "Catwalk".

Foto: © Roar Bech, "Catwalk"

Jurykommentar:
"Nydelig bilde som utvilsomt er bedre i svart/hvitt enn i farger. God tittel. Vakre toner og struktur i treverket. Fint at katta ikke utgjør større del av bildeflaten. Kattas intense blikk setter prikken over i’en.

Også i denne gjennomgangen lar jeg meg fascinere av kattas blikk-kontakt. Jeg liker kjempegodt den smale åpningen hvor stokkene ligger sånn delvis horisontalt. Dette er et fint brudd mot de vertikale kledningsbordene. Og den lille buen like til høyre for kattehodet er med på å skape rom for det arrogante dyret. Meget godt bilde!"
 
Molde Kameraklubb logo

ÅRETS BILDE 2013

"Årets bilde"offentliggjøres på julebordet i desember hvor det vanker premie og diplom for vinneren.

Klikk her for konkurranseregler

Arkiv

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2011
2010
2009

 
 
Molde Kameraklubb © 2015 Stiftet 1950 - Tilsluttet Norsk Selskap for Fotografi