FORSIDEN
AKTIVITETER
BILDER
INFO
KONTAKT

Årets fotograf 2010, runde 6 - tema: "Tomt"

Premierte bilder, klubbkonkurransen 16. november 2010. Juryert av Rakkestad Fotoklubb:

Vinner

Foto: © Leif Erling Aasan, "Tomtebrygg"

Foto: © Leif Erling Aasan, "Tomtebrygg"

Jurykommentar:
"Svært rent og ryddig stilleben. God idè med at noe væske har rent ut av kruset. Dette forsterker bildet. Strukturert komposisjon hvor ingrediensene står flott og riktig plassert i forhold til hverandre. Bildet har en stoffelighet som kler motivet godt. Skarpheten riktig plassert i toppen av mugga og kruset. Svært godt og gjennomført sort/hvit bilde. Bra linjespill og gode tegninger i alle nyanser."


2. plass

Foto: © Jonas Hallberg Eggen, "Trelast"
Foto: © Jonas Hallberg Eggen, "Trelast"

Jurykommentar:
"Enkel og god komposisjon. Bildet skårer på sin enkelhet. Den tomme trillebåren er et godt 
element som forsterker temaet ”tomt”. God komposisjon med flott og bevisst bruk av linjer.
Øyet 'suges' inn i bildet. Vi diskuterte hvorvidt fotografen kun hatt et høyere standpunkt slik at himmelen midt i bildet ble borte. Behagelig bilde å beskue nettop på grunn av sin bevisste komposisjon. Passer bra at bildet ikke er sort/hvit. Dette fremhever trillebåren fint. Gode og duse farger."


3. plass

Foto: © Leif Erling Aasan, "Forlatt"
Foto: © Leif Erling Aasan, "Forlatt"

Jurykommentar:
"Flotte farger og flott lys. Den blå enheten øverst til høyre fungerer bra da vi også finner blåfarger rett over ryggen på sofaen. Blåfargen skaper interresse og spenst i bildet. Nettet foran sofaen skaper et flott filter som hever bildet høyt mye på grunn av de diagonale linjene nettet skaper. Dog hadde vi ønsket litt mer luft over sofaen, men det ville muligens komme i konflikt med vinduene. Bildet preges en del av et type støy (blå prikker) som vi mener lett kunne klones bort i Ps. God idè og glir godt inn i temaet. Bildet skårer på sin enkelhet."


4. plass

Foto: © Bjørn Ivar Haugen, "Kysthus"
Foto: © Bjørn Ivar Haugen, "Kysthus"

Jurykommentar:
"Et herlig vinterbilde. Flott og god vinterhimmel. Gode mettede farger. Svært heldig med snø på veggene som skaper god struktur og stofflighet i bildet. Fin tredeling i bildet. Et bilde som igjen skårer på sin enkelhet og enkle oppbygning. Hadde ønsket noe mer luft på sidene av huset, men muligens dette ville fremhevet mer av terrenget som igjen hadde 'ødelagt' for den fine enkelheten og tredelingen. Vi ble litt 'forvirret' av skjevheten på huset (taket), men når vi ser langs veggene ser vi at huset står rett."


5. plass

Foto: © Jonas Hallberg Eggen, "Hermetikk"
Foto: © Jonas Hallberg Eggen, "Hermetikk"

Jurykommentar:
"Skårer mye på sin orginalitet. Litt diskusjon om hvor godt dette bildet passet til temaet. Fint komponert bilde med flott bruk av dybdeskarphet. Allikevel noe høye kontraster. Hadde ønsket noe mer tegninger i den sort store delen på venstre side. Heldig med den uskarpe metallfliken mellom ringen og boksen. Skaper en 'rennende' effekt. Man får nesten følelsen av at noe renner ut av boksen. God idè."

 

Molde Kameraklubb logo

ÅRETS FOTOGRAF 2010

> Resultatliste

> Konkurranseregler

Årets tema 2010

> Februar: Vinter
> Mars: Ikke ny
> April: Linjer
> September: Kolleksjon - fritt motiv
> Oktober: Fra dyreverdenen
> November: Tomt

 

 
Molde Kameraklubb © 2010 Stiftet 1950 - Tilsluttet Norsk Selskap for Fotografi