FORSIDEN
AKTIVITETER
BILDER
INFO
KONTAKT

Årets fotograf 2010, runde 1 - tema: "Vinter"

Premierte bilder, klubbkonkurransen 23. februar 2010. Juryert av Smøla Kameraklubb:

Vinner

Foto: © Bjarne Nygård, "Hoppsann!!"

Foto: © Bjarne Nygård, "Hoppsann!!".

Jurykommentar: "Morsomt motiv, med et naturlig uttrykk på gutten som er i fokus. Ekte og naturlig stemning. Gutten blir et tydelig blikkfang med et uforglemmelig ansiktsuttrykk og fargerike klær. Flotte farger og knivskape detaljer. God vektfordeling uten unødvendige elementer i bakgrunnen. Man får lyst til å være med å ake selv!"


2. plass

Foto: © Marit Sporsheim, "Vinterkunst i hagedammen"
Foto: © Marit Sporsheim, "Vinterkunst i hagedammen"

Jurykommentar: "Et bilde med mange dimensjoner. Flotte farger og mange fasonger. Mye liv i bildet til tross for at vannet har fryst til is. Gir et kunstnerisk inntrykk med flott komposisjon. Vi stoppet opp lenge og fantaserte om hvordan det så ut utenfor bildets rammer. Dette er et bilde vi i juryen kunne tenkt oss å henge opp på veggen!"


3. plass

Foto: © Marit Sporsheim, "Venting"
Foto: © Marit Sporsheim, "Venting"

Jurykommentar: "Et enkelt og stilrent bilde med flotte farger, fine linjer og repeterende fasonger. Tre gjentatte objekter gir en fin flyt, uten å være overtydelig. Bildet viser også at vinteren kan være stille, klar og "varm". Vi vurderte muligheten til å beskjære i overkant, men kom fram til at det i så fall ville gitt for lite luft til bildet."


4. plass

Foto: © Jonas Hallberg Eggen, "Værhane"
Foto: © Jonas Hallberg Eggen, "Værhane"

Jurykommentar: "Viser en hard og kald vindfull vinterdag. Svart hvit konvertering forsterker det kalde inntrykket. Minner om en "god og gammeldags" vinter. God tittel som passer bildet utmerket. Det har vært diskutert om byggets horisontale linje kunne vært rettet opp noen få grader, men det utgjør liten forskjell."


5. plass

Foto: © Vladimir Kovalenko, "Fastbrent brennmanet"
Foto: © Vladimir Kovalenko, "Fastbrent brennmanet"

Jurykommentar: "Et interessant og ironisk motiv i vintersettingen, som gjør at vi stopper opp og studerer bildet. Vi måtte se på tittelen for å kunne forstå hva motivet var. Spesielt, men skiller seg ut på en positiv måte. Bildet kunne vært bedre tekninsk utført, både med tanke på utsnitt og belysning."

 

Molde Kameraklubb logo

ÅRETS FOTOGRAF 2010

> Resultatliste

> Konkurranseregler

Årets tema 2010

> Februar: Vinter
> Mars: Ikke ny
> April: Linjer
> September: Kolleksjon - fritt motiv
> Oktober: Fra dyreverdenen
> November: Tomt

 

 
Molde Kameraklubb © 2010 Stiftet 1950 - Tilsluttet Norsk Selskap for Fotografi