FORSIDEN
AKTIVITETER
BILDER
INFO
KONTAKT

Årets fotograf 2009, runde 3 - tema: "svarthvit"

Premierte bilder, klubbkonkurransen 21. april 2009. Juryert av Toralv Østvang.
Toralv er fagredaktør i PC World Norge digital foto og digital video og han er medansvarlig for Macworld.no. Toralv jobber en del med oversettelse av bøker om foto og video og har nylig også utgitt sin første egen bok: "Digitalfotoskolen", myntet på pc-brukere som ønsker å lære seg elementær bildebehandling.

 

Vinner

Foto: © Tore Egeberg, "På tube'n"
Foto: © Tore Egeberg, "På tube'n"

Jurykommentar: "En nydelig og teknisk perfekt miljøskildring. Det kan diskuteres hvor mange av personene på bilde man burde tatt med, noen ville kanskje ha fokusert sterkere på mannen med den sovende datteren. Men jeg synes de andre er med på fylle ut bildet til en utmerket miljøskildring og kunne kanskje tenkt meg enda litt mer luft foran personen i venstre bildekant. Men det er flisespikkeri, dette er konkurransens beste bilde."


2. plass

Foto: © Jonas Hallberg Eggen, "Calatrava"
Foto: © Jonas Hallberg Eggen, "Calatrava"

Jurykommentar: "Nok et bilde der det spilles på stramme linjer i et byggverk, og her fungerer det bra. Selv om vi åpenbart bare ser en liten del av bygningen, får vi inntrykk av den er imponerende stor, takket være personene som fungerer som proporsjons-angivere. Tipper dette er et snapshot; prøv å ta bildet en gang til med et par personer som kan dirigeres - de to personene til høyre burde ha stått nærmere hverandre og mer midt mellom søylene. Men ellers et av mine favorittbilder."


3. plass

Foto: © Jonas Hallberg Eggen, "Klippe"
Foto: © Jonas Hallberg Eggen, "Klippe"

Jurykommentar: "Sort og hvitt betyr en kraftig reduksjon av informasjonsmengden i et bilde, og hvis man kutter ytterligere til bare to elementer i bildet, som her betongen (eller hva det er) og fuglene, får man et uhyre sterkt og slående grafisk  uttrykk. Jeg er imponert!"4. plass

Foto: © Bjarne Nygård, "Glede"
Foto: © Bjarne Nygård, "Glede"

Jurykommentar: "Et godt portrettfoto, stramt komponert, men samtidig med en befriende uformell stemning takket være vinden i håret. Så har vi den evige diskusjonen, da, om slike portretter blir bedre med øyekontakt? Da hadde vi greit kunnet konstatere at personen er glad, nå lurer vi på hva hun ser på som gjør henne så glad…"


5. plass

Foto: © Bjørn Ivar Haugen, "Bente og Håvar"
Foto: © Bjørn Ivar Haugen, "Bente og Håvar"

Jurykommentar: "Morsomt dobbeltportrett som vitner om god kontakt mellom fotograf og de fotograferte. Åpenbart et blitsbilde, kunne vært litt mørkere, blir litt utvasket høylys rundt mannens halsgrop/skjortekrave."

 

Molde Kameraklubb logo

ÅRETS FOTOGRAF 2009

> Resultatliste

> Konkurranseregler

Årets tema 2009

> Februar: Fritt motiv
> Mars: Matglede
> April: Sorthvit
> September: Urbant
> Oktober: Kolleksjon portrett
> November: Utdelt objekt

 

 
Molde Kameraklubb © 2009 Stiftet 1950 - Tilsluttet Norsk Selskap for Fotografi